Catching up with Swen van der Endt

Aan het begin van dit Trance Academy seizoen hebben we Swen al een keer gesproken en er is een hoop gebeurd in het afgelopen jaar. Nieuwe releases op Above All Records, Flashover Recordings en een plekje op Misja Helsloot’s Rielism CD .

Ben je zelf tevreden over je vooruitgang en releases de afgelopen maanden?

Ik kan wel met zekerheid zeggen dat ik zeer tevreden ben over de afgelopen 4 maanden. Twee releases op Flashover die het uitstekend gedaan hebben, hiervan is Aeonian met Doppenberg zelfs 2 keer tot nummer 1 in Corsten’s countdown gestemd, mijn remix van Amissa die gesupport is door Aly & Fila, ik heb voor het eerst mijn DJ “skills” mogen uittesten op Trance Academy en er zijn nog zo veel meer dingen die op kan noemen. Maar het geeft ook een beetje een dubbel gevoel, want ergens krijg je dan toch het gevoel dat je stil staat als het even wat rustiger is zoals nu het geval is. Muziek maken is en blijft een creatief process en helaas gaat dat process nu wat stroever omdat ik ook nog met mijn studie bezig moet zijn. Maar er liggen genoeg platen op de plank die bijna af zijn dus we blijven positief dat die snel af komen!

Een ingezonden vraag: Wat vind je van Psy Trance en kunnen we ooit iets in die richting verwachten?

“Zeg nooit nooit” zou ik dan zeggen… Af en toe probeer ik er mee te experimenteren en ik zal zeker nooit uitsluiten dat er vanuit die hoek wat invloeden in mijn producties zullen komen.

Met wie zou je ooit een collab willen doen?

Dat lijstje is echt heel lang… maar om het extreem kort te houden zou ik zeggen qua producers:
– Menno de Jong, hij released misschien niet zo heel veel, maar als er iets uit komt van hem dan is het een instant download voor mij!
– Ferry Corsten: Tja, heeft dit echt een uitleg nodig waarom? Ik denk dat ik na een half uurtje in de studio met Ferry al zo veel geleerd heb dat ik genoeg ideen heb om 20 albums te maken.

Zijn er nog bepaalde dingen die je wil bereiken als producer en DJ?

Als DJ lijkt het me heel gaaf om een keer een open to close setje te doen in een kleine setting. Gewoon een venue voor 50-100 mensen, goed geluid en lekker mijn gang gaan. Maar eerst maar eens zorgen dat ik de nodige evaring hiervoor heb en dat ik genoeg bekendheid heb zodat mensen hier ook op af willen komen haha.
Als producer vind ik deze vraag redelijk moeilijk te beantwoorden, maar om toch maar iets te noemen… een keer intensief samen te werken met een zanger(es) aan een plaat. Samen de studio in, samen de tekst schrijven en samen de plaat maken.

Welke plaat mag op dit moment niet ontbreken in je set?

Shameless selfpromotion? Mijn nieuwste plaat met Doppenberg, Aeonian! Het is nu redelijk zonnig in Nederland en deze past heerlijk in deze setting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *