Trance Academy presents Evan Kendricks

Zijn eerste track kwam uit op High Contrast Recordings, hij mocht al draaien voor Ferry Corsten en staat deze zomer op de Trance Energy stage van Mysteryland, hoog tijd dus voor een interview met Evan Kendricks!

Scroll down to read the interview in English.

Evan, je draait al heel lang mee eigenlijk, maar niet in de Trance… Waar kunnen we je van kennen en vanwaar de overstap naar Trance?

Ik heb in 2011 mijn eerste eigen track op een hardstyle label genaamd Fusion Records uitgebracht. Ik draaide voor die tijd vooral in de lokale kroegen en clubs, maar sinds 2011 heb ik hard aan de weg getimmerd als Hardstyle producer. Uiteindelijk belandde ik in 2015 op het platenlabel van Brennan Heart en mocht ik zelfs een set draaien in de Heineken Music Hall tijdens ADE. Na dat hoogtepuntje begon het besef langzaam in te dalen dat er veel meer is op het gebied van electronische muziek.

De voorliefde voor melodieën en synths zat er namelijk altijd al in dankzij de Trance in de vroege 00’s. Net als veel andere jonge DJ’s keek ik op tegen een “Tiësto” die destijds voor het eerst het Gelredome SOLO vol kreeg. Daarnaast stonden we ook te smullen van de line-ups en de lasershows op Trance Energy & Sensation en die basis in samenhang met het “vlotte & rebelse” van hardstyle heeft me toch in eerste instantie wat jaartjes die richting op gestuurd, zonder de Trance echt los te laten. In mijn tracks was ik altijd al aan het flirten met “trancey” sounds en uiteindelijk heb ik tegen het platenlabel gezegd; Ik wil het helemaal anders gaan doen… Ik stuurde wat demo’s naar High Contrast Recordings en na een jaar voorbereiding zijn we eind 2017 eindelijk los gegaan. Als Evan Kendricks ben ik thuisgekomen bij de sound die mij in eerste instantie deze droom heeft laten najagen: Trance!

Hoe is je collab met Jochen Miller tot stand gekomen?

Na mijn eerste EP op High Contrast kreeg ik te horen van de labelmanager dat Jochen de sound van mijn track “New Fire” interessant vond. Dat was natuurlijk al supertof om te horen, maar toen zei hij er achteraan “”misschien is het wel leuk om eens de studio in te gaan met elkaar”. Als nieuw-startend artiest laat ik me dat natuurlijk geen tweede keer zeggen! Na wat mail contact en een telefoontje hadden we nog geen week later afgesproken in mijn studio en in 2 dagen tijd was “Eternally” zo goed als af!

Met Mysteryland in het vooruitzicht kan ik me voorstellen dat 2018 al best geslaagd is.. Wat zou je zelf nog graag willen toevoegen in 2018?

Trance Energy op Mysteryland is een HUGE milestone! Ik had nooit durven bedenken dat ik in mijn eerste jaar als Trance DJ dit al mee zou mogen pikken. Heel bizar en onwerkelijk! Sowieso hoop ik in 2018 nog flink wat tracks te kunnen releasen, want er ligt nog heel wat nieuw materiaal klaar. Stiekem hoop ik in 2018 toch nog één keer in het buitenland te draaien, maar zoals je al terecht zei.. 2018 heeft mijn verwachting nu al ruimschoots overtroffen!

Welke Classic zou je ooit willen remixen?

Moeilijke vraag, er zijn heel veel classics waar ik wel raad mee zou weten! Maar sommige classics moeten ook “classics” blijven. Ik zou misschien wel aan de slag willen gaan met een track van JOOP – Act of god, en dan met name de Hard Trance edit heeft me vroeger heel erg geïnspireerd!

Welke plaat mag op dit moment absoluut niet ontbreken op je USB?

Ik kan eigenlijk heel slecht kiezen. Een van mijn favorieten op het moment is de nieuwe Alex M.o.r.p.h en Mark Sherry – Magnetar. Die track heeft een enorm toffe drive. Maar het is altijd afhankelijk aan wat voor soort set je draait of de plaat er in past. Daarnaast neem ik eigenlijk altijd wel tracks van Mr. Radion6 mee in mijn playlists, held!
Maar als ik toch écht moet kiezen uit een track die ik mee MOET nemen, dan is dat nu natuurlijk mijn nieuwe track met Jochen, Eternally!

Evan, for the Trance scene your are quite new, but you are actually into the Dance music scene for a while. Where could we know you from and why did you decided to move to Trance?

In 2011 I have released my first hardstyle track on a label called Fusion Records. Before that time I played in local bars and clubs, but since 2011 I’ve been wokring on a career as Hardstyle producer. Eventually in 2015 I released music on the label of Brennan Heart and I could play a set at the Amsterdam Dance Event in the Heineken Music Hall, which is quite a big venue. After that highlight I found out there is so much more in the electronic music scene.

My love for melodies and synthesizers was always there thanks to the Trance in the early 00’s. Like a lot of young DJ’s I looked up to Tiesto who was the first to do a SOLO stadium concert at that time. Besides that we loved the line-ups and lasershows at events like Trance Energy and Sensation. That foundation in combination with the little bit rebellious of the hardstyle guided me to that scene for some years. I never left the Trance feelings and I kept flirting with the trancey sounds in my hardstyle tracks. Evantually I made my choice and told the label: I want to do it completely different… I’ve send some demo’s to High Contrast Recordings and after a year of preparations we where ready to go end of 2017. As Evan Kendricks my move to Trance felt like coming home to the sound that brought me into the Dance music in the first place: Trance !

How did your collab with Jochen Miller found its way?

After my first EP on High Contrast the labelmanager told me Jochen really liked the style of my track “New Fire”. That’s great to hear of course but then he said “maybe it’s cool to have some studio time together?” As newbie in the Trance scene that was an offer I couldn’t refuse so some e-mails and a phone call later we made a studioappointment within one week. Only two days later “Eternally” was nearly finished.

With Mysteryland in the agenda for this summer I can imagine 2018 is succesfull.. What would you like to add this year?

Trance Energy on Mysteryland is a HUGE milestone! I never dared to dream to play there in my first year as Trance DJ so it is quite bizar. Next to that I have a lot of finished tunes I hope to release this year. Secretly I also hope for a gig abroad, but like you said, 2018 already topped my expectations!

Which Classic would you like to remix?

That’s a tough question. There are a lot of classics I would like to give a new touch, but there are also classics that should be untoached. If I really have to pick one I would go for JOOP – Act of god. Specially the Hard trance Edit really inspired me back in the days!

Which track can not be missed on your USB at the moment?

One of my favorites at the moment is the new Alex M.o.r.p.h en Mark Sherry – Magnetar. That track has an incredible drive! It’s always dependant of the set I’m playing and if I can play it of course.. One of my favorite producers is Radion6 and I almost always play something of his new tunes, what a hero! But, if I really must pick one it’f my new tune with Jochen, Eternally!

One thought on “Trance Academy presents Evan Kendricks”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *