Trance Academy pres. Tim Verkruissen

De CV van Tim Verkruissen groeit snel met releases op Flashover Recordings, support van Armin van Buuren en gigs op Trance Academy en Luminosity tijdens het ADE. Hoog tijd dus eens bij te praten met deze talentvolle producer uit Haarlem.

Tim, je platen hebben al goed gescoord met de support van heel wat grote DJ’s, met welke plaat ben je zelf het meest tevreden?

Dat is best een moeilijke vraag! van al mijn uitgebrachte platen denk ik toch wel Revival. Met deze plaat viel alles meteen op z’n plek en de track was af voordat ik het wist. Toen hij getest werd op een Trance Nation door Spark & Shade was het duidelijk dat het een dikke plaat was en toen Armin hem in zijn A State of Trance show draaide kon het niet meer stuk! Daarnaast heb ik nog heel veel nieuw materiaal liggen wat allemaal nog uitgebracht moet worden en van die tracks ben ik het meest tevreden met een aankomende release op Armin’s ASOT label. Deze track is heel speciaal voor mij omdat ik de melodie aan mijn vader heb opgedragen die 6 jaar geleden is overleden en dat hij dan op zo’n label getekend wordt is natuurlijk ongelooflijk!

Je sound heeft wel wat “oldschool” invloeden, ben je zo’n ouwe raver? 😉

Oldschool Trance is waarmee ik ben opgegroeid. Ik luisterde toen ik 10 was al naar de radio en nam ik alle trance platen op een bandje op. Tracks zoals: Chicane – Saltwater, Robert Miles – Children, Armin van Buuren – Communication, Svenson & Gielen – Twisted, Jones & Stephenson -The First Rebirth en zo’n beetje alle platen van M.I.K.E. Push. Ik was helaas niet oud genoeg toen om te ‘raven’ haha! Maar toen ik zo’n 16 – 20 was en echt ging ‘raven’, ging ik vooral naar hardstyle evenementen met o.a namen zoals Pavo, Luna, Technoboy, Zatox, Scot Project en Zany, dus ook heel veel invloeden komen uit die hoek voor mij. Ook veel invloeden voor mij komen uit videospellen en andere soorten muziek zoals System of a Down, Linkin Park, Coldplay, U2 maar ook Bob Marley, Dr.Dre, Gorillaz om er een paar te noemen.

Je producties zijn redelijk veelzijdig en lopen van Progressive Trance tot Uplifting, wat kunnen we van je set verwachten tijdens Trance Academy?

Aangezien ik moet afsluiten gaan we gewoon knallen! Het zal misschien wat meer richting Hard-Trance 🙂 Ik ben zelf nog bezig met een Hard-Trance plaat die ik ook ga testen op Trance Academy dus het belooft een top avond te worden!

Ook voor jou uiteraard de vraag: Wat kunnen we de komende tijd nog meer verwachten?

Mijn eerst volgende plaat komt uit op Planet Love Records. Het is een zomerse House track dus net even wat anders dan mensen gewend van mij zijn. Daarnaast heb ik al heel veel nieuwe platen getekend bij de mooie labels zoals o.a. Armada, Black Hole Recordings en FSOE, dus de toekomst ziet goed uit! Natuurlijk kan ik mijn aankomende gig op Luminosity ADE niet vergeten, ook daar kijk ik erg naar uit!

En de lezersvraag mag niet ontbreken en is niet onbelangrijk: Wat is je lievelingseten?

Fish Taco’s in Puerto Rico. Daar kun je mij wakker mee/voor maken 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *