Trance Academy presents: Maglev

Scroll down for the English interview

De vraag die op ieders lippen brandt: Waar komt de naam “Maglev” vandaan?

Toen ik in de kleuterklas zat wilde ik altijd heel graag machinist worden. En ergens is de fascinatie voor een trein nooit echt verdwenen. Die fascinatie in combinatie met mijn liefde voor technologie zorgde ervoor dat ik bij het concept van Magnetic Levitation. Ookwel afgekort tot MagLev. Deze techniek zou men misschien kunnen kennen door de MagLev treinen in Japan en China. Ik vond dit zo’n bijzonder stukje techniek dat ik eigenlijk mijn huidige naam daar aan te danken heb, maar dan zonder de L een hoofdletter te laten zijn. Maglev. Die naam zal voorlopig nog wel even blijven hangen.

Je hebt ondertussen best wat collabs gedaan. Hoe komen deze tot stand? En heb je een vaste manier hoe je dat aanpakt?

Hoe deze tot stand komen is vrijwel altijd hetzelfde, liefde voor muziek. Bij mij is het vaak zo gegaan dat ik werd benaderd voor een samenwerking en dan werd er wat gekletst, een Skype belletje gedaan en als de onderlinge sfeer goed is en beide op één lijn zitten, dan volgt meestal de vraag: “Doe jij de drop, of ik?” en zo begint het meestal.

Wat betreft de aanpak, het fijnste voor mij persoonlijk vind ik als ik gewoon lekker in mijn programma kan werken en ik dan mijn scherm en audio deel via Skype. Zodat de ander met me mee kan kijken en on the fly feedback en aanwijzingen kan geven. Andersom is nog niet echt voorgekomen, al zou ik dat wel graag willen! Ben erg benieuwd naar de workflow van andere producers/dj’s.

Nu heb ik wat inside information dat je bezig bent je sound te vernieuwen. Wat kunnen we van je verwachten?

Dat heb je goed opgevangen! Laat ik het houden op dat de algemene Maglev sound wat breder zal zijn dan de stijl die men tot nu toe van mij gewend is. De ‘Anjuna’ stijl ik die eerst voornamelijk maakte zal deels ruimte moeten gaan maken voor een wat meer alternative sound, wat meer in de richting van platenlabels als Armada/High Contrast. Ik heb gemerkt dat de stijl die ik eerst maakte mij erg goed afgaat, alleen er een zeker stramien in begon te komen. Om kwaliteit en creativiteit te waarborgen ben ik dus (ook mede door wat pushen) uiteindelijk toch maar eens gaan rondkijken of er meer dan alleen mijn eerdere stijl is.

Wat is je hoogtepunt so far?

Eigenlijk zijn er dat twee. Ik ben super trots of mijn plaat ‘Supercell’ en die heeft het ook erg goed gedaan als we kijken naar support. Het ook op alle vlakken mijn meest succesvolle plaat. Maar het tweede hoogtepunt, waar mensen mij wellicht ook van kennen, is toch wel mijn plaat ‘Flight To Jupiter’ die absurd veel gesupport is door acts als Above & Beyond en Cosmic Gate. Die laatste hebben mijn plaat vrijwel een half jaar lang iedere set van hun gedraaid en als ik op YouTube mijn plaat opzoek met de term “Cosmic Gate” erbij dan vind ik nog altijd nieuwe fan videos waar ze mijn plaat gedraaid hebben. Absurd! Maar wel erg leuk haha.

What we all want to know first: Where does the name “Maglev” comes from?

When I was in kindergarten I always wanted to become a traindriver. Somehow that interest never left en that combined with my fascination for technology directed me to the concept of Magnetic Levitation. Or, MagLev. You might know the technique from the trains in Japan and China. I think it’s a special piece of technique and thats where my name comes from: Maglev

You have released quite some collabs now. How does this starts and do you have a certain type of approach for a collab?

How it starts is actually the same for all projects: the love for music. Most of the times other people approached me if I was interested in a collab and we chatted on Facebook or did a Skype call. If I felt we’re both on the same line and feel a good vibe, most of the times we come to the question: “will you make the drop or will I?” And thats how it starts most of the times.

If it comes to how I start, I prefer to work with my own DAW and share screens and audio via Skype so my partner can watch and share feedback and ideas on the fly. The other way around didn’t happen untill now though I would like to. I’m very curious how other DJ’s work and what workflow works for them!

It happens to be I have some inside information..You are renewing the Maglev sound! What may we expect?

That is correct! Let’s say the common Maglev sound will be a bit more diverse that what people are used to. The “Anjuna” sound I used to make will have to make some place for a slight change to alternatives, more in the direction of labels like Armada or High Contrast. I’ve noticed the “old” style fitted me very well, but I don’t want it to be a routine. So to stay unique and deliver quality it was time for some new influences and stay fresh!

Whats your highlight so far?

Actually I have 2 highlights. I’m very proud of my track “Supercell” and the track received huge support. I think it’s my most succesful track, in all ways, until now. But the second highlight, a track people might got to knew me from, was “Flight to Jupiter”. The support for that track was crazy and got plays from Above & Beyond and Cosmic Gate. I believe Cosmic Gate played my tracks during their livesets for several months! When I search on Youtube to “Cosmic Gate” and “Flight to Jupiter” I still find new fan video’s of people that they are playing my track.

Eigenlijk zijn er dat twee. Ik ben super trots of mijn plaat ‘Supercell’ en die heeft het ook erg goed gedaan als we kijken naar support. Het ook op alle vlakken mijn meest succesvolle plaat. Maar het tweede hoogtepunt, waar mensen mij wellicht ook van kennen, is toch wel mijn plaat ‘Flight To Jupiter’ die absurd veel gesupport is door acts als Above & Beyond en Cosmic Gate. Die laatste hebben mijn plaat vrijwel een half jaar lang iedere set van hun gedraaid en als ik op YouTube mijn plaat opzoek met de term “Cosmic Gate” erbij dan vind ik nog altijd nieuwe fan videos waar ze mijn plaat gedraaid hebben. Crazy! But makes me very happy 🙂

One thought on “Trance Academy presents: Maglev”

  1. Ik dacht eigenlijk dat Maglev een Rus was, haha. Ik was zijn naam al een paar keer tegengekomen, onder andere in de designs die ik maak voor OHM Music waar wat releases aankomen. Reden te meer om vrijdag misschien even een kijkje te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *